Ana içeriğe atla

En İyi 14 Render Programı

Konuyu okumaya başlamadan önce BURAYA TIKLAYARAK orjinaline göz atın. Video tasarımcı kişilerin veya video düzenleme yapmak isteyen kişiler için program seçimi çok önemlidir. Video animasyon için ilk yapılması gereken iş programın seçimi işlemidir. En iyi render programları konusunu derleyerek, aklında soru işaretleri bulunan kişilerin soru işaretlerini gidermeye çalıştık. Program listesi sayfanın sonunda yer almaktadır fakat 5 bölümden oluşan bu yazıyı okumanızı tavsiye ederiz. Video işine başlayacaksanız veya zaten yapıyorsanız, 5 dakikanızı okumaya ayırmanız hayati önem arz etmektedir. Amacınıza en iyi hizmet edecek programı seçmek, video oluşturmanın %50'si demektir. En iyi render programları nı kendinize göre seçmeniz gerekir. 1. Render Nedir? Render, bilgisayar ortamında çizilmiş ve tasarlanmış olguları işleyip video veya resme dönüştürmektir. Tasarım başlı başlı bir iş olduğu için, genellikle tasarım aşamalarında ince render ayarlamaları yapılmaz. Hem tasarım yapıp he

Animasyon Fiyatları

Her kesime hitap edebilecek animasyon videoların ne kadar maliyete yaptırıldığını araştırıyorsanız tüm piyasa araştırmalarını bu sayfada topladık. Sayfanın tamamını okuyan bir kişinin animasyon fiyatları ile ilgili başka bir araştırma yapmasına gerek kalmaz. Hem piyasa fiyatları, hemde en uygun fiyata nereden yaptırabileceğiniz konularında detaylı araştırmalar yaptık ve size sunuyoruz. Fiyatlarda baz alınan değerler ve fiyatın neye göre değiştiğini detaylı olarak anlattık. Detayları bildiğiniz zaman animasyonu yapacak kişinin veya firmanın fiyatı düşürmesi için neler yapması gerektiğini bilirsiniz. Kısacası burada animasyon fiyatlarının A'dan Z'ye tüm aşamalarını aktarıyoruz.


Animasyon Fiyatları


Genel piyasa şartlarında animasyon fiyatları 600-700 ₺ bandından başlar ve istenilen özelliklere göre 100.000 ₺'ye kadar çıkabilir. Fiyatlar çözünürlük kalitesine, boyutuna(2D boyutlu, 3D boyutlu gibi), video süresine(kaç saniye olacağı), senaryosundaki infografik/broadcast gibi vektörel çalışmalarına göre detaylandırılması gibi etkenler dikkate alınarak belirlenir. Aşağıdaki bölümlerde nasıl etkilendiğini belirttik. Kabaca anlatmak gerekirse 3D üç boyutlu animasyonlar en yüksek fiyatlandırmaya tabi olur. Daha sonra 2D iki boyutlu animasyonlar gelir. İnfografik videolar 2D'den sonra gelmektedir. Son olarak Whiteboard/Broadcast/Opener videolar gelmektedir. Jenerikler ise değişken rol oynar. Kimi zaman 3D animasyon fiyatlarının üstüne çıkmaktadır. Kimi zaman 2D animasyon fiyatlarının altına inmektedir. Özellikleri belirledikten sonra jeneriklerle ilgili fiyat isteyiniz. Kabaca bu şekilde sıralanabilir. Detayları şöyle sıralayabiliriz;


Bizim Fiyatlarımız


Piyasa araştırmasından sonra neden tanitimvideo.net'i tercih etmeniz gerekir sebebini söyleyelim. Bizim fiyatlarımız şeffaf ve çok uygundur. Bunun için animasyon video fiyat hesaplama aracımızı kullanabilirsiniz. 70 ₺'den fiyatlarımız başlamaktadır. Normal piyasada 1000₺ olan bir videoyu yaklaşık olarak 200₺'ye yapıp teslim ediyoruz. Üstelik videolarınız kaliteli oluyor ve demo görme fırsatınız oluyor. Basit bir çalışma ile ücreti almıyoruz. Aldığımız ücretin hakkını veriyoruz.

Animasyon Fiyatları



Fiyatlarımız resimde göründüğü gibidir. Yine piyasada en düşük animasyon süresi olarak yaklaşık 10-20sn aralığında belirlenen sipariş beklenmektedir. 7 saniye sipariş veremiyorsunuz veya yüksek fiyatta veriyorsunuz. Bu uygulamayı kaldırıyoruz. İsterseniz 5 saniye isterseniz 5 dakika isterseniz 5 saat video siparişi verebilirsiniz. Listede görünen fiyatlar 30 saniye fiyatlardır. 30 saniye SD çözünürlükte video 70 ₺, 1 dakika(60 saniye) SD çözünürlükte videonun fiyatı 140 ₺'dir. Her 30 saniye için 70₺ ekleyebilirsiniz.




3D Animasyon Fiyatları


En yüksek fiyata sahip 3d animasyonlar x, y ve z boyutlarında olmak üzere 3 boyutta işleme alınır (genişlik, yükseklik, derinlik). Piksel(px) boyutlarında anılırlar. Piksel boyutu çözünürlük kalitesini ortaya çıkartır. Bazı tasarımcılar bunu video boyutu olarak da nitelemektedir. Boyutu yüksek her video, çözünürlüğü yüksek anlamına gelmez. Çözünürlüğü yüksek her video da boyutu yüksek anlamına gelmez. Genişlik ve yükseklik her videoda mevcuttur fakat her videoda derinlik mevcut değildir. Bu sebepledir ki çok emek gerektirir. İşlemler 2 iken 10'a kadar çıkabilir. Haliyle teslim süresi de fiyat da yükselir. Animasyon fiyatını düşürmek için boyutunu düşürebilirsiniz. 3 boyuttan 2 boyuta indiğinde fiyatta hemen hemen aynı oranda düşecektir. Üç boyutlu animasyon fiyatları 2500 ₺ civarından başlamaktadır. 30 saniye fiyatıdır. 1 dakikalık 3 boyutlu bir bir video 5000 ₺ fiyatındadır. Mimari modellemelerin geneli 3 boyutlu projelendirilmektedir. Projelerin detaylı çizimleri, dış cephe görünümleri, iç cephe kaplamaları, kompozitler, mobilyalar, tefrişler gibi çizimler üç boyutlu yapılır ve bazen animasyon fiyatları 50.000₺'ye kadar çıkabilir.

 3d animasyon fiyatları

2D Animasyon Fiyatları


En yüksek ikinci fiyat bedeline sahip 2d animasyonlar x ve y yönünde dizayn edilmektedir. Genişlik ve yükseklik piksel değerlerine sahip olduğundan 3d animasyonlara göre daha düşük fiyatlandırılır. Piyasada izlediğiniz videoların %60-65'i 2 boyutlu animasyonlardır. 2D animasyon fiyatları 1500 ₺'den başlar ve 30.000₺'ye kadar çıkabilir. Video fiyatları dolar veya euro cinsinden değil Türk Lirası cinsindendir. Üç boyutlu animasyonlara göre daha erken sürede bitirilebilir. 3 boyutlu mimari modelleme animasyonları konusunda fiyat çok yüksek olduğu zaman daha basit görünümlü 2 boyutlu animasyonlar tercih edilmektedir. Böylelikle daha ekonomik görüntü ortaya çıkmaktadır.

 2d Animasyon fiyatları

Animasyon Film Fiyatları


Animasyon film fiyatları 2D ve 3D'de olduğu gibi boyuta, süreye ve senaryoya göre değişkenlik göstermektedir. Bazen 2 dakikalık 3D mimari modelleme fiyatları 30.000₺'ye kadar çıkabilmektedir. Template fiyatları ise 400-500₺ dolaylarındadır. Animasyon film fiyatları belirlenmesinde önemli olan "film" kelimesindeki kastın ne olduğudur. Kısa bir senaryolu film mi talep ediliyor yoksa tanıtım filmi mi isteniyor? Tanıtım filmi ise objelerden faydalanarak dijital jumpbackler kullanıldığından fiyatlar daha düşük olabilir. Film fiyatları için özel teklif istemeniz ve aklınızdakileri tam olarak belirtmeniz gerekmektedir. İletişim sayfasından detayları bize anlatırsanız teklifimizi sunabiliriz.

 Animasyon ücretleri

Animasyon Reklam Fiyatları


Animasyon reklam fiyatları için Animasyon Yapma konusuna göz atılabilir. Reklam animasyonları genellikle 1 dakika ve üzerinden oluştuğu için, çözünürlük kalitesinin de FullHD olduğunu düşünürsek 240₺ olmaktadır. Tabi bu yaklaşık fiyattır. İstenilen özelliklere göre değişkenlik gösterebilir. 1000₺'de olabilir, 4000₺'de olabilir. Reklamlar için bazen gerçek görüntüler(kamera çekimi) ile animasyonlar harmanlanarak kullanılır. Yani videoyu izleyicisi baştan sona izlediğinde hem gerçek görüntüler görmekte hemde animasyon çizimler görmektedir. Bu şekilde oluşturulan video reklamlarında fiyatlar değişkenlik göstermektedir. Teklif isteyebilirsiniz.

 2D Animayon Fiyatları

Ücretli Animasyon Yaptırmak


Detaylar konusunda bilgi sahibi olmayan kişiler "ücretli animasyon yaptırmak" olarak aramalar yapmaktadır. Animasyon tanıtım filmi hazırlama konusunda da aramalar mevcuttur. Ücretli videolar yaptırmak başarılı sonuçlar elde eder. Şirket, firma, işletme ticari faaliyetlerine kar oranını arttırır. Sosyal medyada müşterilerinizin sizi paylaşması ile doğal reklam elde edersiniz. En etkileyici reklam tabi doğal reklamdır. İnsanların kulaktan kulağa tavsiye ile önermesi başarının ilk belirtileridir. Ücretli animasyon yaptırarak başarınızı bir adım daha ileriye taşıyabilirsiniz. Websiteniz varsa websitenizin girişine veya footer, sidebar bölgelerine rahatlıkla ekleyebilirsiniz. Ücret olarak tahmini bedel 450₺ gösterilebilir.

 Animasyon ne kadara yapılır

Senaryo Belirlenmesi


Ekonomiklik açısından tetikleyici diğer unsur senaryodur. Genelde çalışma şeklimiz; sektörünüze uygun videolar göstererek beğendiğiniz bir video üzerinden yürümek ve beğendiğiniz videoyu görerek düşüncenizi okuyabilmemizdir. Beğeninizi kazanan videoyu izleyince hemen hemen nasıl bir çalışma istediğinizi anlayabiliyoruz. İkinci yöntem ise senaryonun sizin tarafınızdan belirlenmesi. Senaryo sizden geldiği zaman daha etkileyici videolar oluşturmak mümkün hale gelse de ekonomik açıdan olumsuz etkiler yapmaktadır. Bütçe konusunda bir sıkıntı yok ise senaryoyu sizin yazmanız daha doğru olacak, verimli bir çalışma gerçekleşecektir. Bütçe kısıtlı ise "videonun amacı, sektörünüz ve vurgulamak istediklerinizi" bize ileterek daha düşük bütçeli videolar sunabiliriz. Senaryo yazmazsanız 30 saniye fiyatı 70₺'den başlar, 2750₺'ye kadar çıkabilir. Senaryo yazarsanız ve senaryoyu anlatan animasyon isterseniz saniye fiyatı 30₺'den başlamaktadır. Saniye uzadıkça yüksek bütçelere ihtiyaç doğar.

 Animasyon çizgi film fiyatları

Animasyon Nasıl Kullanılır


Animasyonun size ne faydası olur ve nasıl kullanılır? Animasyon izleyicileri verdiğiniz hizmet adına fikir sahibi olur. Tam olarak animasyon nasıl kullanılır? Etkileyici şekilde nasıl faydalanılır? Bir kaç tavsiye verebiliriz. Gelen talepler üzerine en çok kullanılan alan bir ofiste bulunan televizyona yansıtılması durumu. Animasyon reklam hazırlama işleminden sonra teslim ederiz. Yaptıran kişi ofisinin genellikle giriş bölümünde bulunan TV ekranına bilgisayar aracılığı ile yansıtır. Gelen müşterilerine prestij sağlamış olur ve kurumsal bir hava katar. İkinci tavsiye ise billboard reklamlarıdır. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa gibi büyükşehirlerde ekranlı billboardlar bulunur. Reklam videonuzu buraya yansıtarak müşteri potansiyelini arttırabilirsiniz. Bunun için belediye ile görüşmeniz gerekiyor. Üçüncü kullanım alanı ise sosyal medya. Sosyal medya öyle güçlüdür ki, gerçek gücünü görmeden sadece hayal edilebilir. Gücü kullanmak ise sizin elinizde. Yaptırdığınız videoyu sosyal medyaya reklam verirseniz çok olumlu geri dönüşler alabilirsiniz. Dördüncü alan ise toplu taşıma araçları. Toplu taşımada(metro, metrobüs, otobüs, minibüs) aracın içinde reklam alanları bulunur. Bazılarında ekranlı bazılarında ise sadece resim konulabilir. Her ikisini de kullanın ve müşterilerinizin geri dönüşlerine bakın. Toplu taşımada insanlar sıkılır ve etrafta okunacak, izlenecek şeyler ararlar yada cep telefonları ile ilgilenirler. Okunacak ve izlenecek arayanları kazanmanın yolu ise resim veya animasyonlu video yaptırmaktır. Beşinci yol broşür bastırıp sokakta dağıttırmak. Merak etmeyin broşür tasarımlarınızı da yapıyoruz. Altıncı ve son tavsiyemiz alışveriş merkezlerinde bulunan lavabo wc'lerin içlerine, AVM içinde bulunan billboardlara veya camekanlara reklam vermenizdir.
 Mimari animasyon fiyatları


Animasyon Çeşitleri


Böylesi büyük çalışma alanında da çeşitlilikler bulunur. Animasyon çeşitleri bazen kişisel kelimelerle ifade edilse de evrensel bir dili vardır. Her animasyon yapan firmaya söylediğinizde anlayabileceği kelimeler vardır. Kelimeleri ve anlamlarını yazarak animasyon şirketi ile iletişim sorunu çekmemeniz için çalışmalar yapıyoruz. Animasyon teknolojisi yabancı ülkelerde geliştiği için kelimelerin hepsi İngilizce'dir. Türkçe'ye çevrilmiş, Türkiye'de kullanılan kelimeleri de vereceğiz İngilizcesini de vereceğiz. İşte o animasyon çeşitleri;


 animasyon reklam fiyatları, animasyon reklamları



Whiteboard : Ülkemizde en çok rağbet gören videolar diyebiliriz. Türkçe'si "Beyaz Tahta" olarak çevrilince şöyle bir anlam çıkartabiliriz. "Beyaz tahta üzerine oluşturulmuş animasyonlar, çizimlerdir." şeklinde tanımlayabiliriz. Basit ve akıcı senaryoları ile başarılı projeler çıkartılabilmektedir. Örnek olarak yaptığımız bir whiteboard videosu gösterelim. Daha iyi anlamanızı sağlayacaktır.

https://www.youtube.com/watch?v=msr53R3cFNk



2D Animasyon : Tahmin edildiği üzere iki boyutlu görüntülerdir. Üst paragraflarda detaylı bilgiler vermiştik. Örnek olarak aşağıdaki video gösterilebilir.

https://www.youtube.com/watch?v=NpSRqov3G_A



3D Animasyon : Üç boyutlu(three dimensions) olarak oluşturulan video animasyonlardır. Üst bölümlerde kapsamlı bilgiler vermiştik. Örnek olarak aşağıdaki animasyona bakabilirsiniz. 2D'ye göre ek olarak derinlik efekti bulunmaktadır.

https://www.youtube.com/watch?v=vzZkHVhwPng





Broadcast : Türkçesi "yayın yapmak". Türkçesini bildikten sonra tahmin edilmesi kolay. Yayın yapan kuruluşların yaptırdığı videolardır. Bunlara haber jenerikleri, spor jenerikleri, siyaset programları, sabah günaydın programları, evlilik-kavuşturma-yarışma-yemek tarifleri gibi tüm programların girişinde ve çıkışında kullanılan jenerikler olarak adlandırılabilir. Örnek olarak hazırladığımız haber jeneriğini izlerseniz daha iyi anlarsınız. Hemen ardından haber bülteni başlıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=t-iODTUVkjs



Opener : Türkçe karşılığı "açan veya açacak" demek. Her videonun önüne yerleştirilebilir. Fenomen youtuberlar mutlaka yaptırırlar. Ya opener'ı yada jeneriği tercih ederler. Opener kısa süreli bilgi verme ekranıdır. Yani 10 saniyelik giriş introsu gibi. Aşağıdaki video gibi.

https://www.youtube.com/watch?v=_1npr9MlTa4



Product Promo : Türkçe karşılığı "ürün tanıtımı" demektir. Herhangi bir ürünün hakkında bilgiler sunmak için oluşturulur. Bu sadece bir ürün değil birden fazla ürün için de olabilir, hizmetinizi anlatmak için de olabilir. Örneğin animasyon yapmak istiyorsunuz ama yeterli bilginiz yok. Bunun için animasyon yaptırmak yoluna gidersiniz. Olayı anlatan kısa bir animasyon gösterelim;

https://www.youtube.com/watch?v=ilTvPA1D2C4



İnfographic : Türkçe karşılığı "infografik" ama adından ne olduğu pek anlaşılmıyor. Büyük şirketlerin, firmaların, bazen de kurumsal işletmelerin hizmetlerini/satışlarını/alımlarını/cirolarını/kazançlarını/zararlarını anlatmak üzere grafiksel olarak bilgilerin sunulduğu videolardır. Seçim sonuçları videolarını gözünüzün önüne getirin. Oy oranları vs. gibi grafikler vardır. İşte o grafiklere infografik diyoruz.



Titles : Türkçe karşılığı "başlıklar"dır. Sadece yazılardan oluşan yer yer resimler de içerebilen videolardır. Önemli olan resim değil yazılara vurgu yapılmasıdır. Yani yazıların üstünde durulduğu, yoğunluk olarak çoğunun yazı olduğu videolardır. Örnek olarak;

https://www.youtube.com/watch?v=GP8kWTNI6-U

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Video Editleme

https://www.tanitimvideo.net/video-editleme/ Bütün  video editleme  işlerinizi yapıyoruz. Editleme yapmak istediğiniz videoyu bize gönderin veya sıfırdan bir video edit oluşturmak için bizimle iletişime geçin. Varolan bir  video üzerinde editleme işlemi  gerçekleştirilecekse aşağıda bulunan fiyatlar değişebilir. Aşağıda bulunan iletişim formundan detayları bize aktarın ve videonun web adresini(linkini) gönderin. Detayları inceleyeceğiz ve size geri dönüş yapacağız. Örnek  video editleri  için iletişim formunun alt kısmına bakabilirsiniz. Video Editleme İletişim Formu İletişime geçmek için buraya dokunun. Video Editleme Örnekleri Bunlar sadece örnektir. Dileğidiniz şekilde video edit veya montaj işlemleri yapabiliriz. İlk videoda sol tarafta montaj yapılmamış görüntü, sağ tarafta ise editleme işleminden sonraki görüntü bulunmaktadır. Video Editleme Fiyatları Video editleme fiyatları değişebilir. Buradaki fiyatlar temsili olabilmektedir. Fiyatları görmek için

Kişi Tanıtım Videosu

Kişi Tanıtım Videosu Özel bir kişinin biyografisi, siyasi parti milletvekili ve belediye başkan adaylarının tanıtımı, iş adamları tanıtımları veya sizin hayatınızı anlatan animasyon videolar hazırlatmak istiyorsanız bu sayfadan detaylı bilgiler alabilirsiniz. Öncelikle istediğiniz her şekilde animasyon videolar hazırlayabileceğimizi belirtmek isteriz. Siz istediğiniz şekli bize tarif ettikten sonra,  bütçenizi öğrenmemiz gerekmektedir . Bütçenize uygun olarak projeler gösterebilir veya sıfırdan proje oluşturabiliriz. Herhangi bir kişinin tanıtımını  yaptırmaya karar verdikten sonra neler yapmanız gerekiyor? Bu adımlardan bahsedelim. Kişi Tanıtımı Örnek Videoları Bir çok kişi tanıtım video örneklerimiz mevcut fakat biz sadece burada sınırlı sayıda örnekler gösterebiliriz. Sadece ön fikir olsun diye bunları sizlere sunuyoruz. Dilerseniz çok daha fazla sayıda örnekler gösterebiliriz. Örnek videoları izledikten sonra yaptırmaya kesin karar verdiyseniz  İletişim Sayfamızdan

Swf Nedir? Nasıl Yapılır? Swf Açılımı Nedir?

S mall  W eb  F ormat kelimelerinin baş harflerinden oluşan animasyon, video, flash dosya türüne kısaca SWF diyoruz. Aslında SWF sadece uzantısıdır. Uzantısından dolayı toplumda adı böyle kaldı. Normalde küçük web formatı olmalıydı. Png resimler, gif hareketli resimler gibi bir olgu oluştu. Swf Nedir? Nasıl Hazırlanır? Animasyon video  tarzı, web siteler için küçük boyutlarda hazırlanan mini flashlara biz kısaca swf diyoruz. Bu uzantı projenin tamamlanmış halidir. Yani belirtilen uzantıda dosya oluşturulma işlemi tamamlanmışsa çıkış alınır ve web sitesine koyulur. Projenin asıl dosyaları ile  .fla  dosya uzantılarında saklıdır. Bu dosyalar bütün item(değer, buton, geçiş, efekt vs.) değerlerini kayıt altına alır. Şöyle düşünelim. Photoshop dosyalarının uzantısı  .psd ‘dir. PSD dosyalarını photoshop programı ile açarsanız düzenlemeler yapabilirsiniz. Çünkü detaylar bu formatta saklanıyor. PNG, JPG, GIF dosyalarının düzenlemek istediğiniz zaman yazının üstüne tıklayıp değiştiremezsin